Houten vloer Enschede

Houten vloer in Enschede nodig? Dat kan! Houten vloeren zijn in veel in vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Uiteraard is een houten vloer de mooiste en de warmste aankleding voor uw huis.

Vrolijk Parket komt regelmatig in Enschede en is gespecialiseerd in duoplanken/multiplanken. De duoplank/multiplank heeft onze voorkeur, het hout werkt niet en is perfect geschikt voor vloerverwarming.

Doordat deze planksoort vaak volledig afgewerkt wordt aangeleverd, kan de houten vloer in de meeste gevallen direct na het leggen gebruikt worden. 

 

parket,houten vloer, pvc, visgraat

Verschillende houten vloeren in Enschede

Hout geeft een vloer karakter. Geen enkele houten vloer is hetzelfde! Elke houten plank heeft zijn eigen tekening. De keuzes aan verschillende soorten houten vloeren zijn enorm. Wij komen graag in Enschede langs.

Gratis vloer check service in Enschede

Welke houten vloer past het beste in uw woning? Om de keuze makkelijker te maken komen wij graag bij u thuis in Enschede met verschillende voorbeelden. U kunt dan direct bekijken welke houtsoort het beste bij uw woning en interieur past!

parket, houten vloeren, pvc, visgraat
N

Hoogwaardige kwaliteit

Vakkundige legservice

Thuis vloer check service

20 jaar specialist

Renovatie & onderhoud

Geschikt voor vloerverwarming

Voorbeelden

Houten vloeren en vloerverwarming

parket, houten vloeren, pvc, visgraat

Hout is een langzame geleider. Wel geeft ze alle warmte af waardoor een houten vloer perfect geschikt is voor vloerverwarming. Er is geen sprake van extra stookkosten bij een houten vloer.

Dat betekent dat temperatuurveranderingen van de vloerverwarming geleidelijk bijgesteld moeten worden. Dit geeft een constante, aangename kamertemperatuur.

Er is wel een verschil in geschiktheid van houtsoorten in combinatie met een ondervloer.  Graag komen we dit ter plekke bekijken in uw woning waarop wij direct advies kunnen geven.

Vraag daarom een gratis vloer check service aan.

parket, houten vloeren, pvc, visgraat

Wat kost een houten vloer?

De kosten van een houten vloer wordt bepaald door verschillende factoren:

  • De houtsoort en de kwaliteit hiervan,

  • Het aantal vierkante meters van het te leggen oppervlak,

  • De legwijze. Rechte banen zijn makkelijker en sneller te leggen en daarom voordeliger dan een visgraat patroon,

  • De installatie zoals zwevend, vast verlijmd, genageld en gelijmd,

  • De ondervloer, lijm en plinten.

De kosten van een houten vloer hangt af van de houtsoort die u kiest maar ook van de ondervloer die nodig is om de houten vloer zo goed mogelijk te kunnen leggen.

Daarom checken wij altijd eerst bij u thuis in Enschede wat de mogelijkheden zijn en geven dan een prijsindicatie.

Meer dan 20 jaar ervaring

parket, houten vloeren, pvc, visgraat

Onderhoud houten vloer

Een houten vloer is prachtig maar heeft wel onderhoud nodig.

Een houten vloer is het best schoon te houden met een lauw sopje met speciale houtzeep waarin oliën zitten die het hout beschermen en voeden.

Wij adviseren u graag!

Inspiratie

Vrolijk Parket Vloeren

Vrolijk parket bestaat al ruim 20 jaar en is gespecialiseerd in het leggen van houten parket vloeren en PVC vloeren.

Twente 

Ook onderhouden wij vloeren. Schuren is precies werk. Waar nodig oliën of lakken wij uw geschuurde vloer. Een goede renovatiebeurt maakt uw vloer na behandeling zo goed als nieuw.

Vrolijk parket is vooral werkzaam in de regio Twente (Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Rijssen, Haaksbergen) en ook Berkelland (Neede, Borculo, Rekken, Eibergen).

Wilt u uw vloer een nieuw leven geven of een volledige nieuwe vloer laten leggen in Twente, Berkelland of omgeving? Maak dan een belafspraak!

parket,houten vloer, pvc, visgraat
$

Ervaringen van anderen

“Een prachtige vloer. Was best spannend; van donker naar licht, maar erg blij mee! Michiel, bedankt!”

Joost van der Ploeg

“Mijn houten vloer is deze week door Michiel van vrolijk parket geschuurd en ik ben meer dan tevreden met het resultaat 👍🏼

Andrea Robers

Veel gestelde vragen

Vind het antwoord op uw vragen hier. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op en wij geven u antwoord.

Wanneer moet je een houten vloer schuren?

Bij houten vloeren die beschermd zijn met olie of hardwaxolie kunnen slijtplekken gemakkelijk weggewerkt worden. Hier is schuren alleen nodig als er behoefte is aan een nieuw kleurtje, vaak na zo´n 10-15 jaar.

Slijtplekken op vloeren die met lak zijn afgewerkt kunnen niet bijgewerkt worden. Dan is het schuren van de hele vloer nodig. Dit is ook het geval bij waterschade.

 

Moet je een houten vloer oliën?

 

Een houten vloer heeft een beschermlaag nodig om de inwerking van vuil en vocht tegen te gaan. Olie geeft een goede bescherming die gemakkelijk zelf aan te brengen is en waarmee beschadigingen of slijtage op de looppaden simpel en snel met een doekje bijgewerkt kunnen worden, zonder dat het hele vertrek leeggeruimd moet zijn.

Ik weet niet goed welke vloer ik wil, kan ik advies krijgen?

Een vloer uitkiezen is vaak lastiger dan gedacht. Je gaat niet elk jaar een nieuwe vloer leggen. Daarom is het belangrijk om een keuze te maken die mogelijk is in uw huis én die past bij het interieur.

Met onze gratis thuis vloer check service bekijken wij welke mogelijkheden er zijn en nemen wij vloerstalen mee zodat je kan bekijken hoe de vloeren uitkomen in uw huis en of het matcht met het interieur. Wilt u ook tips en advies omtrent uw interieur? Geef dit dan aan tijdens het maken van de afspraak. Dan nemen wij onze interieurstyliste mee!

Gratis vloer check service

Ontdek welke vloer het beste bij uw huis en interieur past. Wij bekijken de mogelijkheden en nemen vloerstalen mee naar uw huis. Zo kunt u de beste keuze maken voor een nieuwe vloer. 

Vrolijk Parket – Borculoseweg 52 – 7161 HB Neede - Cookiebeleid - Algemene voorwaarden